Call Us (111) 234 - 5678

Tel (050) 529.29.29

Sprekers

Keynote speaker: Prof. dr. Wim de Ridder

 

Prof. dr. Wim de Ridder is futuroloog. Hij was van 2002 tot 2015 hoogleraar Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente. Hij is opgeleid als econoom en begon zijn carrière bij de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Vervolgens werd hij hoofd Economisch Bureau en Planning van de NMB-Bank, de rechtsvoorganger van de ING Bank. Van 1983 tot 2007 was hij directeur van de Stichting Maatschappij en Onderneming, kenniscentrum van het bedrijfsleven. Hij is professional member van de World Futures Society.

 

Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan en is een veelgevraagd spreker. Zijn boek De ontdekking van de toekomst, is gekozen tot de vijf beste managementboeken die in 2014 in Nederland zijn verschenen.

 

Technologieën zoals robotisering, kunstmatige intelligentie, the internet of things, zelfrijdende auto’s, 3D/4D printing, zonne-energie, nanotechnologie, biotechnologie en quantum computing veroorzaken gezamenlijk de 4e industriële revolutie. In hoog tempo vinden zij hun weg naar concrete toepassingen en veranderen de manier waarop we leven en werken.

 

In alle sectoren zien we nieuwe producten, nieuwe manieren van produceren en nieuwe business modellen. Wat is de impact van nieuwe technologie op uw organisatie? Hoe veranderen de eisen van uw klanten? Hoe disruptief zijn de gevolgen voor de markt waarop u actief bent?

 

We bieden ook perspectief en laten zien welke oplossingen mogelijk zijn. Hoe krijg je grip op de toekomst? Hoe moet je in deze tijd innoveren? We bespreken de toonaangevende business modellen en managementmethoden zoals die momenteel door succesvolle organisaties worden toegepast.

 

Voor meer informatie bekijk de website

 

 

Keynote speaker: Prof. dr. Alexander Minnaert

 

Alexander Minnaert is sinds 2004 hoogleraar orthopedagogiek en klinische onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hiervoor was hij als universitair (hoofd)docent verbonden aan de opleidingen Leerproblemen, Onderwijskunde en Opleidingskunde van de Universiteit Leiden. In 1996 promoveerde hij in Leuven op een proefschrift over de rol van motivatie, cognitie en metacognitie in het academische presteren van eerstejaarsstudenten aan de universiteit. Hij doet onderzoek naar onderwijsinnovatie, leren en instructie, motivatie, excellentie, en passend onderwijs.

 

Onderwijskundige Alexander Minnaert laat op basis van onderzoek zien wat de toegevoegde waarde is van diverse onderwijsvernieuwingen.

 

De roep om onderwijsinnovaties klinkt al langere tijd uit onvrede met de ‘oude’ onderwijspraktijken. Verschillende innovaties en beleidsinitiatieven doken op, maar sommige verdwenen ook weer snel. Toch wordt de samenleving en ook het onderwijs blijvend voor de uitdaging geplaatst om mensen beter voor te bereiden op een fluctuerende en veeleisende arbeidsmarkt die om nieuwe (21st century) skills vraagt. Maar dragen die onderwijsinnovaties wel bij aan het doel en wat zijn de  voorwaarden voor het daadwerkelijk bereiken van die doelen? Onderwijskundige Alexander Minnaert laat op basis van onderzoek zien wat de toegevoegde waarde is van diverse onderwijsvernieuwingen. Wat zijn de effecten op cognitief en niet-cognitief niveau op korte en lange termijn? Hoe kan onderwijsvernieuwing ook daadwerkelijk leiden tot onderwijsverbetering en wat zijn de valkuilen?

 

Voor meer informatie bekijk de website

 

 

Dagvoorzitter: Frank den Hollander

 

Frank den Hollander, onder meer bekend als Rooie Rinus, zal als dagvoorzitter de middag leiden. Daarnaast zorgt hij voor een humoristische afsluiting van het congres.

 

Frank den Hollander startte samen met Peter de Haan en Alina Kiers het roemruchte trio De Bende van Baflo Bill, dat 10 jaar lang overvolle tenten, pleinen, hallen, schouwburgen en feestzalen opleverde. Frank begon zijn cabaretcarrière 20 jaar geleden in het duo Rooie Rinus & Pé Daalemmer. Naast zijn werk als communicatiemedewerker bij de universiteitsbibliotheek van de RUG presenteerde Frank wekelijks een programma op TV-Noord, schreef columns, presenteerde avonden en trad op met Alina Kiers, met wie hij enkele jaren korte, humoristische acts bracht voor de meest uiteenlopende gelegenheden. Frank treedt ook af en toe op als dagvoorzitter bij congressen en evenementen.

 

Voor meer informatie bekijk de website