Over


Beste allemaal,

Ook dit jaar weer wordt op veler verzoek het OGN Congres georganiseerd. Een groep collega’s is volop bezig met de voorbereidingen en het ziet er naar uit dat het weer een bruisende maar vooral ook inspirerende gebeurtenis wordt! Ik persoonlijk vind het iedere keer weer prachtig om te zien wat wij binnen onze scholen te bieden hebben. Ongelooflijk mooie ideeën en enthousiaste medewerkers die hun vak met verve uitdragen.

Daarnaast zal ook een flink aantal deskundigen van buiten hun kennis en kunde aanbieden. Kortom het wordt een evenement dat je zeker niet mag missen en ik hoop echt je daar te mogen ontmoeten.

Graag tot dan!

Ton Wennink

Vz. College van Bestuur a.i.


Ontstaan OGN Congres in een notendop

In 2016 is het OGN Congres ontstaan met als doelstelling kennis te delen en met elkaar in contact te komen. Dit eerste congres vond plaats op 5 oktober 2016 in Van der Valk in Assen en had ongeveer 250 bezoekers. De keynote van het congres werd gegeven door Claire Boonstra. Dit had als onderwerp: ‘Waarom is ons onderwijs zoals het nu is? Tijd voor de échte verandering! Over leersystemen van de toekomst.’ Op het congres werden er verschillende workshops gevolgd door de deelnemers en deze succesvolle dag werd geleid en afgesloten door dagvoorzitter Frank den Hollander.

Na de aftrap van het OGN Congres in 2016 heeft er een tweede OGN Congres plaatsgevonden op 5 oktober 2017. Het OGN Congres 2017 werd gehouden op één van onze eigen locaties, namelijk: Terra in Assen. Op deze dag waren er ongeveer 500 collega’s aanwezig. Dit tweede congres had als thema ‘Innovatie en Ontwikkeling’. Het thema kwam onder andere terug in de keynotes die werden gegeven door Wim de Ridder en Alexander Minnaert. Zo sprak Wim de Ridder in zijn presentatie over de toekomst van het beroepsonderwijs en Alexander Minnaert over hoe nieuwe ontwikkelingen georganiseerd kunnen worden.  Net als het eerste congres werd de dag geleid door dagvoorzitter Frank den Hollander. Daarnaast waren er wederom verschillende workshops die de deelnemers konden volgen en was er een informatiemarkt in het thema van deze dag.

Op 4 oktober 2018 vond het derde OGN congres plaats, ook weer bij Terra Assen.  Centraal thema van dit congres was ‘Over de grens’. Ruim 500 bezoekers hadden ruimschoots de gelegenheid om over hun eigen grens te gaan. Keynote van de dag was Bert Thijs de Jong met een bijdrage over (on)gepersonaliseerd leren.  De bezoekers werden bij binnenkomst ontvangen met een heerlijke high tea, verzorgd door leerlingen van een aantal vestigingen. Naast twee workshoprondes waarbij de deelnemers de keuze hadden uit een groot aantal workshops, was er een levendige informatiemarkt en beursvloer waarbij collega’s en diverse externe partijen zich presenteerden. De eerste innovatieprijs werd op het congres uitgereikt en de middag werd afgesloten met een gezellige borrel die muzikaal werd omlijst door de schoolband van Campus Winschoten.


Locatie: Terra Assen

Vredeveldseweg 55
9404 CC Assen

Klik hier voor meer informatie over de locatie.