Inschrijven

​​​Hieronder vind je de links naar het Congres en naar de workshops.

Link naar het OGN Congres online (start vanaf 13.45 uur)

1.     Het nieuwe portaal
Kennismaken met de mogelijkheden
Voor wie?
Voor iedereen
Workshopleider
Paul Sipkes
Omschrijving
Je hebt er vast al over gehoord, het nieuwe portaal wordt in de komende periode uitgerold. Tijdens deze workshop kun je alvast de mogelijkheden zien van het nieuwe portaal. Je ziet hoe je zelf je eigen startscherm kun opbouwen met widgets, hoe het nieuws gepresenteerd wordt en waar jij straks alle informatie kunt vinden. Nieuwsgierig? Kom kennismaken met het nieuwe portaal.
Hoe&Wat
Webinar Interactief (je kijkt en luistert en kunt vragen stellen)Je hebt een eigen laptop/pc nodig.
Link naar deze workshop

 

2.     Strategie voor leren
Zelfregulatie en onderwijs op afstand: hoe kun je leerstrategieën inzetten binnen afstandsonderwijs.
Voor wie?
Voor iedereen
Workshopleider
Petra Bunnik
Omschrijving
In de afgelopen periode is nog duidelijker geworden hoe belangrijk zelfregulerend leren is. Wat kan je doen om je leerlingen meer zelfregulerend te laten functioneren? Hoe kan je dat ook toepassen bij onderwijs op afstand? Welke leerstrategieën passen daarbij? Leer erover in de online workshop.
Hoe&Wat
Webinar Interactief (je kijkt en luistert en kunt vragen stellen)
Je hebt een eigen laptop/pc nodig en pen en papier
Link naar deze workshop

 

3.     Kennismaking Digitale Toptools
Voor wie?
Voor docenten van alle niveaus en secties
Workshopleider
Bert Vos
Omschrijving
Hier leer je hoe je online tools kunt gebruiken om je lessen en activiteiten nog aantrekkelijker te maken.  Wij testen maandelijks tientallen online tools en beoordelen of ze bruikbaar zijn in het onderwijs. Of ze de lessen beter en mooier maken en of ze het leven van de docent makkelijker maken. Gratis tools zonder downloads met een grote educatieve meerwaarde. Het gaat om tools, programma’s en toepassingen waarmee je lesmateriaal makkelijk en aantrekkelijk kunt vormgeven en digitale toetsen en quizzen kunt maken en of leerlingen effectief kan laten samenwerken. Daarnaast besteden we aandacht aan de vele manieren waarop je interactiviteit kan inzetten in de lessen, voor formatief toetsen bijvoorbeeld. Alle tools zijn gratis en je hoeft niets te downloaden. We behandelen zo’n 4 a 5 tools die we met de deelnemers gaan delen. Je gaat ook meteen praktisch aan de slag.
Hoe&Wat?

Workinar (je gaat actief aan de slag!)

Je hebt een eigen laptop/pc nodig en pen en papier.

Link naar deze workshop

 

4.     Kennismaking Digitale Escape the Classroom
Voor wie?
Docenten van alle niveaus en secties; Ondersteunend personeel
Workshopleider
Naf Hershler
Omschrijving
In de reguliere online training leer je hoe je zelf een Digitale Escape the Classroom kunt maken. Met behulp van handige tools leer je om snel mooie en spannende puzzels te ontwerpen. Voor de Digitale Escape Room heb je geen materialen nodig, zoals kistjes of slotjes, alles is digitaal. Dat betekent dat je deze spellen zowel op afstand als in de klas kunt spelen met een onbeperkt aantal spelers en groepjes, steeds opnieuw. Je maakt kennis met het concept van de digitale Escape Room. Met behulp van enkele vrij toegankelijke tools leer je hoe je spannende puzzels kunt maken die je direct in de klas kunt gebruiken. Deelnemers krijgen toegang tot een online Escape Room spel dat je met je leerlingen kunt spelen (niveau afhankelijk).
Hoe&Wat?
Workinar (je gaat actief aan de slag!)Je hebt een eigen laptop/pc nodig en pen en papier.
Link naar deze workshop

 

5.     Yung Potentials
Een blik op de huidige jongerencultuur en hun straattaal
Voor wie?
Iedereen
Workshopleider
Chudi Uzozie
Omschrijving
De naam zegt het al: de jeugd zien met al haar potentie. Hét uitgangspunt van de workshop Yung Potentials. Hoewel wij weten dat de jongeren geen heilige boontjes zijn, laat staan gepamperd moeten worden, geloven wij wel dat je hun potentieel zou moeten benutten c.q. ze hier een beroep op moet laten doen. In Yung Potentials ligt de focus op het bieden van kwalitatieve kennis over de jeugdcultuur en hoe hiermee om te gaan. Het gewenste gevolg is dat je (als docent) meer begrip krijgt voor en aansluiting vindt bij de grote diversiteit aan jongeren. In deze workshop geven we duiding aan actuele ontwikkelingen in de jongerencultuur, geven we inzicht in de (straat)taal die ze spreken en de groepsdynamica die onder hen heerst. Drie aspecten die na het verkennen ervan een ingang bieden om optimaal contact met ze te maken. Contact dat resoneert met het vertrouwen dat zowel student als docent nodig hebben om elkaar te kunnen bereiken.
Hoe&Wat
Webinar Interactief (je kijkt en luistert en kunt vragen stellen)Je hebt een eigen laptop/pc nodig en pen en papier.
Link naar deze workshop

 

8.     LOB op afstand? Hoe pak ik dat aan?
Voor wie?
Docenten
Workshopleider
Michel Zijffers
Omschrijving
In deze online werksessie gaan we aan de slag met het thema LOB op afstand. Hoe faciliteer ik ervaringen om te kunnen werken aan loopbaancompetenties? Hoe plan ik de dialoog over deze ervaringen en hoe hou ik grip op de loopbaanontwikkeling van mijn leerlingen? Welke voorbeelden zijn er te delen? Welke vragen zijn er? Ook een hands-on ontwikkeling van een LOB opdracht maakt deel uit van deze werksessie. Denken, delen en doen!
Hoe&Wat
Webinar interactief (je kijkt en luistert en kunt vragen stellen)Je hebt een eigen laptop/pc nodig.
Link naar deze workshop

 

9.     Online lesgeven met Microsoft Teams
Voor wie?
Docenten
Workshopleider
Ieke Bakker
Omschrijving
Nu we wat ervaring hebben opgedaan met online onderwijs is het goed om nog eens opnieuw te kijken naar het online lesgeven. Wat werkt? En hoe kun je dat aanpakken als docent? In deze workshop probeer ik mijn verzamelde inzichten bij elkaar te brengen voor de volgende onderdelen: opbouw van de les, instellingen voordat je de les begint, uitleg of instructie geven en kennis testen.
Hoe&Wat
Webinar Interactief  (je kijkt en luistert en kunt vragen stellen)Je hebt een eigen laptop/pc nodig.
Link naar deze workshop

 

10.  Leren balanceren met je risico-talenten!
Voor wie?
Iedereen
Workshopleider
Jan Hooikammer
Omschrijving
Hoe ga jij om met je risico-talenten? Juist met deze ‘talenten’ loop je de grootste risico’s; minder plezier in je werk, weinig energie, vaak vermoeid, een bore-out en in het meest negatieve scenario een burn-out.  En juist in een crisisperiode zoals we door corona ervaren, is het belangrijk om je risico-talenten in beeld te hebben en hiermee te balanceren. In de workshop leg ik je uit wat risico-talenten zijn, hoe jij ze voor jezelf in beeld kunt krijgen en vier strategieën hoe je kunt leren balanceren met je risico-talenten. Een interactieve workshop met in het tweede deel een interview met Hilvert Huiting – Talentcoach op rsg de Borgen vestiging Nijeborg. Met vanzelfsprekend alle mogelijkheid om via de chat te reageren en vragen te stellen.
Hoe&Wat
Webinar Interactief  (je kijkt en luistert en kunt vragen stellen)Je hebt een eigen laptop/pc nodig en pen en papier.
Link naar deze workshop

 

11.  Hoezo innovatie(prijs)?
Workshopleiders
Marleen Linnenkoper & Ton Wennink
Voor wie?
Iedereen
Omschrijving
Brainstorm aan de hand van vragen over innovatie in je werkomgeving
Hoe&Wat
Workinar (je gaat actief aan de slag!)Je hebt een eigen laptop/pc nodig.
Link naar deze workshop

 

12.  Yoga Nidra (Slaapyoga)
Voor wie?
Iedereen
Workshopleider
Denise Drenth
Omschrijving
Ervaar de kracht van deze magische vorm van yoga en maak je klaar voor een heerlijke en ontspannen workshop! Je mag voornamelijk gaan liggen en luisteren, hoe klinkt dat?
Yoga Nidra, een krachtige en bijzondere techniek uit de yoga waarbij je leert om bewust tot diepe ontspanning te komen. Zo wordt Yoga Nidra ook wel de slaap van de yogi genoemd. In het kort is Yoga Nidra een diepe vorm van een begeleide meditatie waarbij er gewerkt wordt met verschillende technieken (meditaties, ademhalingstechnieken (Pranayama), ontspanning- en bewustzijnstechnieken, en visualisaties).  Yoga Nidra kan o.a. helpen bij stress, depressie, angst, vermoeidheid, hoge bloeddruk, rusteloosheid en slapeloosheid. En ook kan het je een boost geven op het gebied van concentratie, energie en creativiteit. Vaak is alleen al het ervaren van een diepe ontspanning waarom steeds meer mensen geraakt worden door deze vorm van yoga. In deze workshop gaan we kort in op deze vorm van yoga en ga je het zelf ervaren. Iedereen kan deze vorm van yoga beoefenen en ervaring is niet nodig. Voel je welkom.
Hoe&Wat
Webinar Interactief  (je kijkt en luistert en kunt vragen stellen)Een rustige plek waar je niet gestoord wordt om comfortabel te kunnen liggen op bijvoorbeeld een yogamat, bank, kleed, zachte vloer of bed (afhankelijk van waar je bent). Je kan Yoga Nidra ook zittend doen. De voorkeur heeft liggend.  – Je lijf kan tijdens het ontspannen afkoelen. Zorg ervoor dat je jezelf warm kunt houden met bijvoorbeeld een deken. Optioneel een oogkussen of bijv. een handdoekje waarmee je de ogen kan bedekken.  – Optioneel een koptelefoon of oordopjes.Je hebt een eigen laptop/pc nodig.
Link naar deze workshop

 

13.  Het geluid van een menigte
Voor wie?
Iedereen
Workshopleider

Ton Stierhout

Omschrijving
‘We the people’ for the global goals! In dit webinar gaat het over de Sustainable Development Goals van de VN. Wat zijn ze, waarom moeten we er iets mee en hoe kunnen we er aan bijdragen?
Hoe&Wat
Webinar Interactief  (je kijkt en luistert en kunt vragen stellen)Je hebt een eigen laptop/pc nodig
Link naar deze workshop

 

14.  Creatief in de keuken
Voor wie?
Iedereen
Workshopleider
Leerling Dollard College
Omschrijving
Is er een oven in de buurt? Dan is deze workinar echt iets voor jou! Een leerling van klas 4 HBR van het Dollard College gaat laten zien hoe de lekkerste koekjes worden gebakken. Uiteraard ontvang je van deze leerling alle benodigdheden op jouw vestiging (uitgezonderd keukengerei en oven)
Hoe&Wat
Workinar (je gaat actief aan de slag!)De benodigdheden worden bezorgd op locatie.Je hebt een eigen laptop/pc nodig.
Link naar deze workshop

 

15.  Today’s Teaching Tools: Online Interactie
Voor wie?
Docenten; Ondersteunend personeel; Leidinggevenden;
Workshopleider
Irene van der Spoel
Omschrijving
Tijdens de workshop over online interactie gaat Irene in op praktische tips die je kunt gebruiken om je les gevarieerder en interactiever te maken. Daarnaast worden onderwerpen als een veilige leeromgeving en actieve werkvormen meegenomen.
Hoe&Wat
Webinar Interactief  (je kijkt en luistert en kunt vragen stellen)Je hebt een eigen laptop/pc nodig.
Link naar deze workshop